Pályázati Projektek Bemutatása

Napelem telepítés a Gátiba Energie Kft.-nél

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT

GÁTIBA Energie Korlátolt Felelősségű Társaság
Napelem telepítés a Gátiba Energie Kft.-nél

VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:
6,45 MILLIÓ FORINT

A támogatás mértéke: 55%

A projekt befejezési dátuma: 2021.07.20.
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-4.1.4-19-2020-01807

A projektben tervezett beruházás részletei:

Napelemes rendszer: 100 db 410Wp SPR-P3-410 Sunpower panel, 2 db Fronius Symo 20.0-3-M inverter, 100 db állított Schletter tartószerkezet, AC/DC túlfesz- túláram védelem és tűzvédelmi kapcsoló beszerzése.

A lehetőségek felmérése után a részletezett eszközök mellett döntöttünk, mivel úgy látjuk, hogy a legkedvezőbb ár-minőség arányt ezek képviselek jelenleg a piacon, hosszú való amortizációs idővel rendelkeznek.

A fejlesztés indokoltsága: a napelemes rendszer segítségével rövid-középtávon jelentősen tudjuk csökkenteni vállalkozásunk folyóköltségeit, mely által azonos teljesítmény mellett is eredményesebb működést valósítunk meg, amit későbbi fejlesztések (kapacitás) finanszírozására tudunk majd fordítani, így fenntartva a versenyképességünket. További horizontális cél, hogy a fejlesztés által cégünk karbon lábnyoma is jelentősen csökken, ami környezetünkre rótt terheket enyhíti. A fejlesztés egyrészt javítja a versenyképességet és az erőforrás hatékonyságot: 1) az olcsóbb működés által azonos piaci részesedés mellett is több pénzeszköz áll a rendelkezésünkre, melyet a vállalkozás egyéb fejlesztéseire tudunk fordítani. 2) vevői oldalon is egyre fontosabb döntési szempont, hogy a szolgáltató cég mennyire környezettudatos a működése terén, ez a szempont valószínűleg egyre erősödni fog a különböző hivatalos tenderek kiírása során (pl.: közbeszerzés), így számunkra is kiemelt jelentőségű, hogy meg tudjuk mutatni az ügyfeleinknek, hogy cégünk igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy környezeti terhelését csökkentse. Cégünk jelenege rendelkezik szabad pénzügyi forrással, melyet a támogatással kiegészítve, bízva a jövőbeni sikeres működésben, a telephelyünk fejlesztésére tudunk fordítani.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.